PROIECT ROBG-499 „Mediu live, interactiv și virtual pentru muzeele din zona transfrontalieră a Dunării de Jos între România și Bulgaria” (LIVE), cofinanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională în cadrul Programului INTERREG V-A Romania-Bulgaria

 

PROIECT ROBG-499 „Mediu live, interactiv și virtual pentru muzeele din zona transfrontalieră a Dunării de Jos între România și Bulgaria” (LIVE), cofinanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională în cadrul Programului INTERREG V-A Romania-Bulgaria

Octombrie în Drobeta Turnu Severin va debuta cu spectaculoase proiecții 3D

În zilele de 4 și 5 octombrie, Muzeul Regiunii Porților de Fier va fi gazda lucrărilor Proiectului ROBG-499 „Mediu live, interactiv și virtual pentru muzeele din zona transfrontalieră a Dunării de Jos între România și Bulgaria” (LIVE), cofinanțat de Uniunea Europeană prin Fondul European de Dezvoltare Regională în cadrul Programului INTERREG V-A Romania-Bulgaria.

Luni și marți (4 și 5 octombrie), începând cu ora 20.00, cetățenii și vizitatorii orașului Drobeta Turnu Severin vor avea ocazia să se bucure de o proiecție video 3D pe clădirea emblematică a Muzeului Regiunii Porților de Fier.

Implementarea tehnică a evenimentului se va realiza grație specialiștilor în conținut tridimensional de la Tornado Studio Ltd. din Ruse (Bulgaria) și veteranilor în evenimente de proiecție 3D – din cadrul Formatic Lab Ltd. din Sofia (Bulgaria). Evenimentul face parte din activitățile finale din cadrul proiectului.

În zilele de 4 și 5 octombrie, în intervalul orar 12.30 – 15.30 va avea loc atelierul de diseminare: Tehnologii 3 D de informare și comunicare pentru digitalizarea, vizualizarea și popularizarea patrimoniului cultural.

Marți, 5 octombrie, la ora 12.00 va avea loc conferința de presă de închiere a proiectului. Evenimentele se vor desfășura în conformitate cu toate măsurile anti-epidemice! Organizatorii solicită tuturor spectatorilor să prezinte certificatul verde, să folosească echipament de protecție individuală și să păstreze distanța!